Åsa Åkerström Ahlin, konsthantverkare och formgivare med inriktning keramik och textil.

Keramiken har varit min följeslagare sedan tonåren, vävningen har jag lagt till på senare år. Efter utbildningar på bland annat Leksands folkhögskola, Sätergläntan, HV och Fornby folkhögskola har jag inte bara fått med mig mycket kunskap, jag har även insett att jag inte vill välja enbart ett material att skapa i, jag vill ha båda. Keramik för att jag helt enkelt inte kan låta bli, och textil för att då får jag tillgång till alla roliga material i alla underbara färger!


F Ä R G   F O R M   O C H   F A N T A S I


Min största inspirationskälla är naturen, och där hittar jag allt detta, och runt omkring oss i vardagen finns det så mycket som är användbart att jobba vidare med. Det fria skapandet vid drejskiva och vävstol gör att jag vill utforska ännu mer.


Detaljer är roligt, det gör varje produkt unik. Märken, broderier, sömmar, en liten målad symbol eller kanske knappar, det finns en uppsjö av saker som gör sakerna personliga. Ett kärt tyg som innehåller många minnen kan till exempel vävas in i en matta som en enstaka rand, en rand som bara är en rand för någon kan betyda mycket för en annan..